Extra uitleg op jouw moment

Wilt u in deze tijd verder experimenteren met digitaal onderwijs? Zoekt u een manier om te differentiëren? Zijn uw leerlingen gebaat bij extra uitleg, bijvoorbeeld voor een hulp- of bijles?

Deze site kan u daarbij helpen, zonder dat uw leerlingen afdwalen naar andere filmpjes. Selecteer een videoles en laat uw leerlingen er vóór, tijdens of ná de les naar kijken. Er is zo meer klassikale tijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, individuele aandacht, verdieping en activerende didactiek.

Zelf een geschikt filmpje gevonden? Gebruik het in je lessen en controleer de bruikbaarheid.

Zelf aan de slag? Om filmpjes zelf op YouTube te zetten heb je een eigen kanaal en een Google-account nodig. Als je nog geen account hebt, kun je die gemakkelijk aanmaken. Klik daarvoor op de homepage van YouTube bovenin op ‘uploaden’ en volg de stappen. Als je al wel een account hebt, kun je meteen inloggen en een kanaal aanmaken. Upload vervolgens je filmpje. Geef het een passende titel, en zet in de omschrijving de categorie (bijvoorbeeld wiskunde) en eventueel subcategorie (bijvoorbeeld algebra) waar het filmpje onder valt. Geef tot slot een korte beschrijving van het onderwerp dat wordt behandeld.

Voor beide situaties geldt het volgende: Stuur een email met de link van het filmpje, dan krijgt deze indien geschikt, een plekje op deze site.

Voor uw leerlingen betekent dat, dat zij op een overzichtelijke site de link naar de gewenste videolessen kunnen vinden en deze vervolgens kunnen bekijken. Op hun éigen moment én zo vaak ze willen. Dat moet zorgen voor een beter resultaat en tevreden gezichten. Voor u betekent dat, dat u met deze extra uitleg niet alleen uw eigen leerlingen helpt, maar leerlingen in heel Nederland, ja zelfs Nederlandstalige leerlingen over de hele wereld, van Suriname tot Hongkong, van Australië tot IJsland.

En dat voelt gewoon goed.

Met vriendelijke groet,

De digitale docent

dedigitaledocent@gmail.com

Geef een reactie

Niet-werkende link?
Mocht een link niet werken, dan willen we dat zo snel mogelijk in orde maken. Kopieer daarvoor de URL en stuur deze naar: dedigitaledocent@gmail.com
Views