Extra uitleg op jouw moment

Teksten schrijven in Word

De outlinetool is een handig middel bij het schrijven van teksten, zoals (profiel)werkstukken. Met dit eenvoudige voorbeeld voor 3H/V laat ik zien hoe de outlinetool werkt, zodat je er zelf mee aan de slag kunt. Door alle verplichte elementen van een schrijfopdracht een plaats te geven, kun je niets vergeten. Daarbij kun je prettiger navigeren in je document.
Een verdere uitleg: Het goed kunnen schrijven van teksten is een belangrijke maar zeer complexe vaardigheid. Tijdens het schrijven moeten verschillende aspecten tegelijkertijd in de gaten worden gehouden, zoals het plannen, formuleren en reviseren van de tekst. Uit recent onderzoek (Levende Talen 2011/4) blijkt dat de positieve effecten van outlines stijgen naarmate ook de taakvereisten van de schrijftaak stijgen. In hetzelfde artikel staat de aanbeveling om leerlingen te wijzen op het bestaan en de technische werking van de functie. Hierbij een eerste poging.

1 Reactie op Teksten schrijven in Word met de outlinetool

Geef een reactie

Niet-werkende link?
Mocht een link niet werken, dan willen we dat zo snel mogelijk in orde maken. Kopieer daarvoor de URL en stuur deze naar: dedigitaledocent@gmail.com
Views