Extra uitleg op jouw moment

Na het plaatsen van tien filmpjes op Youtube voor mijn eigen leerlingen bemerkte ik dat de behoefte aan extra uitleg landelijk was. Na een jaar had ik tot mijn eigen verbazing 10.000 views!
Tegelijkertijd realiseerde ik me, dat de zoektocht voor hen niet bepaald eenvoudig was geweest. Bij het zoeken naar geschikte uitleg moet je immers heel wat filmpjes zien voor je echt geholpen bent. Hoeveel leerlingen zouden er niet voortijdig zijn afgehaakt?

Vandaar dat het plan is ontstaan om een site te starten met links naar goede videolessen van alle VO-vakken. Zo kan elke scholier zo vaak en op zijn eigen moment kijken naar vakkundige uitleg. Uitgangspunt is dat deze uitleg niet-methodegebonden is en de docent buiten beeld blijft terwijl hij/ zij hardopdenkend verwoordt welke stappen hij/ zij neemt om een opdracht uit te voeren.

Persoonlijk ben ik ervan overtuigd, dat we het niveau van hele groepen leerlingen op deze manier kunnen verhogen, de keuze voor de juiste vakken kunnen stimuleren en daarmee iets extra kunnen doen voor de toekomst van onze leerlingen.

De digitale docent

Geef een reactie

Niet-werkende link?
Mocht een link niet werken, dan willen we dat zo snel mogelijk in orde maken. Kopieer daarvoor de URL en stuur deze naar: dedigitaledocent@gmail.com
Views